فروش و قیمت مواد شیمیایی

» » شیرین کردن زیتون با سود سوزآور

شیرین کردن زیتون با سود سوزآور

شرکت tacid ،اسید کلریدریک

پرورش زیتون از گذشته در کشور ایران رایج بوده و در سال های اخیر با پیشرفت هایی که در اصلاح ژنتیکی درختان زیتون ارقام کنسروی صورت گرفته و به سبب آگاهی مردم از خواص بسیار میوه زیتون، علاقه مندی به کاشت این درخت با ارزش زیاد شده است؛ به گونه ای که مردم راغب شده اند هر جایی که شرایط کاشت میوه زیتون فراهم باشد، اعم از باغ، باغچه، حیاط منزل، حواشی اراضی کشاورزی و هر جای مناسبی اقدام به کاشت زیتون نمایند.

در ایران از سال ها پیش تاکنون درختان زیتون زیادی به صورت متفرق کاشته شده که اکنون به مرحله میوه دهی رسیده اند و از آنجایی که جمع آوری و فروش محصول در این سطح محدود به صرفه نیست؛ لذا صاحبان درختان زیتون راغب هستند تا روش ساده ای را برای فرآوری محصول به کار گیرند. در مناطق مرکزی و جنوبی کشور روش های فرآوری زیتون در منزل مرسوم نیست، امید است این دستور کار که مبنای علمی و تجربی دارد مفید واقع شود.

میوه زیتون از نظر وضعیت رسیدن به گروه های زیر تقسیم می شود :

  1. زیتون سبز رنگ و تیره.
  2. زیتون های زرد رنگ یا سبز مایل به زرد.
  3. زیتون های زرد رنگ با نقاط مایل به قرمز.
  4. زیتون های قرمز رنگ یا بنفش کمرنگ.
  5. زیتون هایی که رنگ پوست آنها سیاه و رنگ گوشت آنها هنوز کاملا سبز است.
  6. زیتون هایی که دارای رنگ پوست سیاه و رنگ گوشت میوه تا نیمه بنفش است.
  7. زیتون هایی که دارای رنگ پوست سیاه و رنگ گوشت میوه تا حد هسته بنفش است.
  8. زیتون هایی که رنگ پوست سیاه و رنگ گوشت میوه کاملا تیره است.

بدون در نظر گرفتن مکان ، زمان و واریته زیتون، برای شیرین کردن و تهیه کنسرو زیتون شور یا ترش می توان زیتون ها را به گروه های فوق تفکیک کرد. به طور کلی از نظر نفوذ محلول به درون میوه هر چه از گروه یک به سمت گروه هشت پیش رویم بافت میوه ها نرم تر و نفوذ پذیریشان بیشتر می شود؛ لذا درصد محلول تهیه شده سود و مدت زمان استفاده از آن کم و کمتر می شود.

مراحل شیرین سازی :

  1. ابتدا میوه های زیتون تازه چیده شده را پس از تمیز کردن و حذف شاخ و برگ و میوه های زخمی و بیمار یا آفت زده، داخل بشکه یا ظرف مناسبی ریخته و آب معمولی به آن اضافه کرده؛ به صورتی که حدود 15 سانتی متر آب روی زیتون ها را بگیرد.
  2. باید هنگام آب ریختن توجه داشته باشید که چند لیتر آب درون ظرف می ریزید.
  3. سپس به ازای هر لیتر آب 20 گرم سود سوز آور (سود پرک) در نظر گرفته و درون آب ریخته و ضمن رعایت نکات ایمنی با یک قطعه چوب تمیز هم بزنید تا کاملا حل گردد.
  4. سپس در ظرف را ببندید و پس از گذشت 10 تا 12 ساعت برای زیتون های گروه 1 و 8 تا 10 ساعت برای زیتون های گروه 2 در ظرف را باز کنید. رنگ محلول کاملا قهوه ای تیره شده است.
  5. قبل از ریختن محلول تیره رنگ، چند دانه زیتون را با احتیاط بیرون بیاورید و خوب شستشو دهید و چند دقیقه در آب سرد قرار دهید. مطمئن که شدید آب تغییر رنگ نمی دهد دانه های زیتون را با زبان امتحان کنید. چنانچه مزه تلخ احساس نشد اقدام به ریختن محلول تیره نمایید.
  6. زیتون های موجود را داخل ظرف با آب معمولی قرار دهید و طی 1-2 روز با تعویض آب آن به دفعات آنها را بشویید تا جایی که دیگر آب تغییر رنگ ندهد.
  7. برای خنثی شدن باقی مانده احتمالی سود به ازای هر 10 لیتر آب 1 لیتر سرکه اضافه نمایید و پس از یک شبانه روز 2-3 بار آب ظرف را عوض کنید.
  8. سپس آب زیتون ها را دور ریخته و آنها را به مدت 20 – 30 ساعت داخل آب نمک 7 درصد ( 70 گرم نمک در هر لیتر آب ) نگهداری نمایید.
  9. در نهایت زیتون ها را از آب نمک 7 درصد در آورده و در آب نمک 4 درصد نگهداری کنید. آب نمک را جوشانده و پس از خنک شدن روی زیتون ها ریخته و سپس زیتون ها را به ظروف مناسب و کوچک برای مصرف یا فروش انتقال داده لازم به ذکر است به دلیل بهداشتی بودن بهتر است زیتون در ظروف شیشه ای نگهداری شود.

تاریخ:25-03-1396, 09:46

نویسنده:admin

آمار بازدید:1355

دسته:مطالب علمی


تگ های مطلب :

محصولات مرتبط :

شیرین کردن زیتون با سود سوزآور

سیترات سدیم

شیرین کردن زیتون با سود سوزآور

تری سدیم فسفات

شیرین کردن زیتون با سود سوزآور

استات سدیم

شیرین کردن زیتون با سود سوزآور

منو سدیم فسفات

شیرین کردن زیتون با سود سوزآور

هیپوفسفیت سدیم

شیرین کردن زیتون با سود سوزآور

سدیم لوریل سولفات

مقالات مرتبط :

شیرین کردن زیتون با سود سوزآور

سود مایع

شیرین کردن زیتون با سود سوزآور

موارد استفاده و کاربرد سود پرک

شیرین کردن زیتون با سود سوزآور

کاستیک سودا

شیرین کردن زیتون با سود سوزآور

هیدروکسید سدیم

شیرین کردن زیتون با سود سوزآور

سود سوزآور