اسید سولفوریک، اسید کلریدریک، اسید نیتریک، اسید سیتریک

» » تاریخچه اسید استیک

تاریخچه اسید استیک

شرکت tacid ،اسید کلریدریک

تاریخچه اسید استیک :

قدمت سرکه به اندازه عمر تمدن و حتی بیشتر است. اسید استیک ‌های باکتری‌ زا در همه جای جهان وجود دارند و هر فرهنگی که در آن عمل‌ آوری خمر همچون آبجو یا شراب وجود داشته، به ناچار سرکه را نیزکه نتیجه طبیعی تماس این نوشیدنی های الکلی با هوا بوده کشف کرده ‌اند.

استفاده از اسید استیک در شیمی، به عهد باستان برمی‌گردد. در قرن سوم پیش از میلاد، تئوفراستوس فیلسوف یونانی تشریح کرد که سرکه چگونه بر روی فلزات اثر می‌کند تا از واکنش آنها رنگدانه ‌های مورد استفاده در کارهای هنری تولید شوند که از آن جمله می‌توان به سرب سفید (کربنات سرب) و زنگار مس اشاره کرد که ترکیبی سبز رنگ از نمک ‌های مس از جمله استات مس ۲ می‌باشد. رومیان باستان، شراب ترشیده را در ظرف‌ های سربی می‌جوشاندند تا از آن یک شربت بسیار شیرین با نام «ساپا» تهیه کنند. ساپا سرشار از استات سرب بود که به آن شکر سرب یا شکر افسانه زحل می‌گفتند و اشراف روم آن را در مسموم‌ سازی با سرب بکار می‌گرفتند. در قرن هشتم، جابر بن حیان کیمیاگر ایرانی از طریق تقطیر اسید استیک را از سرکه جدا کرد.

در دوران رنسانس ، اسید استیک منجمد از طریق تقطیر خشک استات ‌های فلزی تهیه می‌شد. در قرن شانزدهم ، آندریاس لیباویوس کیمیاگر آلمانی چنین رویه ‌ای را تشریح کرد و اسید استیک منجمد حاصل از این روش را با سرکه مقایسه کرد. وجود آب در سرکه بر ویژگی های اسید استیک چنان تاثیر عمیقی داشت که شیمیدان ها تا قرن‌ها معتقد بودند که اسید استیک منجمد و اسیدی که در سرکه یافت می‌شود دو ماده مختلف هستند. پیر آدت شیمیدان فرانسوی ثابت کرد که این دو در حقیقت یکی هستند.

در سال ۱۸۴۷، هرمان کولب شیمیدان آلمانی برای اولین بار از طریق مواد معدنی موفق به ساخت اسید استیک شد. ترتیب این واکنش عبارت بود از کلردار کردن دی سولفید کربن و تبدیل آن به تترا کلراید کربن، سپس از طریق تفکافتبه تتراکلورو اتیلن و از طریق کلردار کردن آبی به اسید تری کلرواستیک و در نهایت کاهش آن از طریق برقکافت به اسید استیک.

کریستال ‌های اسید استیک :

تا سال ۱۹۱۰، اسید استیک منجمد اغلب از «تقطیر مشروبات الکلی » یا تقطیر چوب بدست می‌آمد. با استفاده از هیدروکسید کلسیم آن را جدا می‌کردند؛ سپس استات کلسیم به جا مانده را با استفاده ازاسید سولفوریک اسیدی می‌کردند تا از آن اسید استیک بدست آید. در همین زمان، آلمان ۱۰٫۰۰۰ تن اسید استیک منجمد تولید می‌کرد که ۳۰درصد از آن برای تولید رنگ نیلی استفاده می‌شد.

خواص شیمیایی :

قدرت اسیدی اتم هیدروژن (H) در گروه کربوکسیل (−COOH) در اسید های کربوکسیلیک همچون اسید استیک، می‌تواند به عنوان یک یون (پروتون) H+آزاد شود و به آنها خاصیت اسیدی دهد. اسید استیک در محلول‌ های آبی یک اسید تک ‌پروتونی موثر است با ارزش ثابت تفکیک اسیدی (pKa) آن &nbsp ۰/ ۱ A ۸/۴; pH مولاریته محلول آن (در حدود انسجام سرکه خانگی) ۴/۲ است که نشان می‌دهد ۴/۰ درصد از مولکول ‌های اسید استیک تفکیک یافته‌اند.

دی مر چرخه ‌ای اسید استیک ؛ خطوط تیره نشان دهنده پیوندهای هیدروژنی هستند.

ساختار کریستالی اسید استیک نشان می‌دهد که مولکول ‌ها به صورت دی مر جفت می‌شوند که پیوندهای شیمیایی آنها را به هم متصل کرده ‌است. دی مرها را می‌توان در بخار ۱۲۰درجه سانتی گراد شناسایی کرد. این حالت ممکن است در فاز مایع اسید استیک خالص نیز رخ دهد اما در صورت وجود آب، به سرعت به هم می‌ریزد. سایر اسید های کربوکسیلیک پایین ‌تر نیز این رفتار دی‌ مرسازی را دارند.

حلال :

اسید استیک مایع، مانند آب و اتانول یک حلال پروتون‌دار آبدوست (مولکول قطبی) است. این ماده با ثابت دی الکتریک ۲/۶، می‌تواند علاوه بر حل کردن ترکیبات قطبی همچون نمک ‌های معدنی و شکرها، ترکیبات غیر قطبی همچون روغن‌ ها و عناصر شیمیایی مثل سولفور و آیودین را در خود حل کند. این ماده با بسیاری از حلال های قطبی و غیر قطبی همچون آب، کلروفورم و هگزان مخلوط می‌شود. این خاصیت انحلال و امتزاج‌ پذیری اسید استیک آنرا به یک ماده شیمیایی پرکاربرد صنعتی تبدیل کرده‌ است.

 

 

تاریخ:11-10-1397, 15:18

نویسنده:admin

آمار بازدید:3453

دسته:مطالب علمی


تگ های مطلب :

محصولات مرتبط :

تاریخچه اسید استیک

اسید استیک

مقالات مرتبط :

تاریخچه اسید استیک

موارد مصرف و کاربرد اسید استیک

تاریخچه اسید استیک

قیمت خرید و فروش اسید استیک

تاریخچه اسید استیک

تولید اسید استیک

تاریخچه اسید استیک

بررسی اسید استیک بر جلوگیری از رشد میکروب ها

تاریخچه اسید استیک

آیا اسید استیک همان سرکه است