اسید سولفوریک، اسید کلریدریک، اسید نیتریک، اسید سیتریک

» » اسید سیتریک و تنقلات ترش مزه

اسید سیتریک و تنقلات ترش مزه

شرکت tacid ،اسید کلریدریک

اسید سیتریک و تنقلات ترش مزه

با توجه به فصل تابستان و سپری شدن ساعات بیشتر روز در بیرون از خانه و فصل گردش و مسافرت ، تنقلات ترش بیشترین جذابیت را در بین مصرف کنندگان به خود دارند ، به همین دلیل و همزمانی موضوع ، به بررسی تولید و مصرف این محصولات از دید متخصص صنایع غذایی دانشگاه تربیت مدرس حسین عزیزی ، که در سایت تبیان مطرح گردیده است، می پردازیم. تنقلات ترشی که در بازار وجود دارند معمولا بسته بندی هایی با تصاویر میوه دارند که مصرف کننده تصور می کند این محصولات از عصاره ترش این میوه ها تهیه شده اند در صورتی که ترشی طبیعی این میوه ها ، کمتر از آن است که در محصولات بسته بندی شده حس می شود. بنابراین تولیدکنندگان برای افزایش طعم ترش ، مقداری اسید سیتریک و همچنین افزودنی های دیگری به این محصولات اضافه می کنند. این شخص در مورد مصرف مجاز اسید سیتریک می گوید تولیدکنندگان می توانند در محصولاتی که باید طعم ترش داشته باشند مثلا پاستیل ، آدامس ، آبمیوه یا آلوچه از این اسید استفاده کنند. این اسید ضعیف است و به طور طبیعی در انواع میوه ها و سبزی ها مثلا مرکبات و گوجه فرنگی یافت می شود. در دنیا تعداد کارخانه هایی که از میوه ها ، اسید سیتریک تولید می کنند انگشت شمار هستند. پس این حجم بالای اسید سیتریک از کجا تهیه می شود؟ حجم اسید سیتریک طبیعی در دسترس ، بسیار ناچیز است و در این محصولات از اسید سیتریکی استفاده می شود که در کارخانجات به صورت مصنوعی سنتز شده ، یعنی طی واکنش هایی از مواد اولیه به خصوصی اسید سیتریک تهیه می کنند.

اسید سیتریک هایی که تولیدکنندگان داخلی استفاده می کنند از کجا می آید 

اخیرا کارخانه ای در منطقه خراسان به تولید اسید سیتریک طبیعی اقدام کرده که اگر تولیدکنندگان اسید سیتریک مورد نیاز خود را از چنین کارخانجاتی تهیه کنند بهتر است. اما اکثر تولیدکنندگان از اسید سیتریک مصنوعی چینی استفاده می کنند که روند تولید آن مشخص نیست و مصرف آن از دیدگاه سلامت توصیه می شود. اداره استاندارد و اداره نظارت بر مواد غذایی باید آزمایش های کنترل کیفیت این گونه محصولات را تدوین کنند. اداره نظارت بر مواد غذایی باید درباره تمام محصولات غذایی ، حتی مواد اولیه وارداتی ، پروانه های ساخت را بررسی کند و مثلا اگر محصولی مشکل دار وارد بندر شده در همانجا با آزمایشات لازم ، مناسب بودن یا نبودنش را مشخص کنند اما متاسفانه در کشور هنوز سامانه نظارت محکمی نداریم.

پودرهای ترش موجود در بازار 

این پودرها هم نوعی خوراکی تفننی هستند که کودکان و نوجوانان به آنها علاقه زیادی دارند. برای تهیه این خوراکی‌ها تولیدکنندگان از رنگ، اسیدسیتریک، طعم‌دهنده‌های دلخواه و جوش شیرین استفاده می‌کنند. وجود جوش شیرین در این محصولات چه تأثیری دارد؟ جوش شیرین با قرار گرفتن در معرض آب دهان، (بزاق) به اصطلاح می‌جوشد و گاز دی‌اکسیدکربن تولید می‌کند و این مسئله از نظر مصرف‌کننده خاصیت جالبی است. پودرهای شربتی که در خانه از آنها استفاده می‌کنیم هم دقیقا به همین نحو تهیه می‌شوند با این تفاوت که شیرین‌کننده و رنگ بیشتری دارند. بسیاری از مردم تصور می‌کنند مثلا پودر شربت پرتقال عصاره پرتقال است که خشک شده است، خصوصاً اگر در تبلیغ تلویزیون آن محصول تصاویر میوه تازه و اشتهابرانگیزی را دیده باشند یا جمله تبلیغاتی هوشمندانه‌ای را شنیده باشند در حالی که تمام رنگ، طعم و خاصیت های حسی این محصولات مصنوعی هستند و فقط برای ارضای ذائقه مفیدند نه رساندن مواد مغذی مورد نیاز

آلوچه‌ها و محصولات ترش، از چه ميوه‌هايي تهيه مي‌شود

بسیار زیادی از این محصولات ترش قیمت کمی دارند که برخی از آنها متری هم به فروش می‌رسند!تولیدکنندگان این دسته خوراکی‌ها، نیاز مردم را شناخته‌اند؛ محصولی جذاب، با رنگی اشتها آور، بافتی نرم و طعمی ترش در بسته‌بندی شیک. برای تأمین این نیاز مشتری هم، لازم نیست زیاد خودش را زحمت بدهد. در اصل تولیدکنندگان میوه های پادرختی را تهیه و برای تولید این دسته خوراکی ها مصرف می‌کنند.

آیا مصرف این میوه‌های پادرختی سبب مسمومیت ناشی ازمیکروب‌ها نمی‌شود.

تولیدکننده‌ها این مواد اولیه را شسته و له می‌کنند و ترکیب حاصل را می‌پزند و بعد از صاف کردن ضایعاتی مانند هسته و دم را از آنها می‌گیرند و به دلیل همین حرارت پخت از لحاظ میکروبی مشکل‌زا نیستند. از طرفی وجود اسید در این محصولات جلوی رشد میکروب‌ها را می‌گیرد. 

 

 

تاریخ:24-09-1397, 15:28

نویسنده:admin

آمار بازدید:3484

دسته:مطالب علمی


تگ های مطلب :

محصولات مرتبط :

اسید سیتریک و تنقلات ترش مزه

اسید سیتریک

اسید سیتریک و تنقلات ترش مزه

اسیدسیتریک خشک و آبدار

مقالات مرتبط :

اسید سیتریک و تنقلات ترش مزه

روش تولید اسید سیتریک

اسید سیتریک و تنقلات ترش مزه

اسید سیتریک در صنایع

اسید سیتریک و تنقلات ترش مزه

کاربرد و موارد مصرف اسید سیتریک

اسید سیتریک و تنقلات ترش مزه

جوهر لیمو

اسید سیتریک و تنقلات ترش مزه

تاریخچه اسید سیتریک

اسید سیتریک و تنقلات ترش مزه

اسید سیتریک و لیمو ترش