تهیه و تولید اسید سیتریک

طرز تهیه اسید سیتریک
اين روشها به دو نوع اصلي تقسیم میشوند که عبارتند از: كشت سطحي ( بستر جامد ) و كشت غوطهوری.
الف) روش كشت سطحی اسید سیتریک (بستر جامد) :
اين روش براي نخستين بار در سال1920 به كار گرفته شد، ولي با كاربرد روش كشت غوطهوری (به دليل روش اجرایی و بازده تولید مناسب تر)، امروزه روش كشت سطحي به طور معمول در درجه دوم اهميت قرار دارد.
در يكی از حالت های این روش، اسپورهاي آسپرژيلوس نايجر در شرایط محیطی کنترل شده به ظروف حاوي محيط كشت مناسب مانند ضایعات محصولات کشاورزی تلقيح شده، سپس این ظروف درمكان مناسب با دمای حدود 30 درجه سانتيگراد قرار میگیرند. اسپورها 24 ساعت پس از تلقيح جوانه ميزنند و ميسيليوم سفيد چين داري سطح محيط را ميپوشاند. پس از دوره زمانی چند روزه و طی مراحل رشد و نمو میکروارگانیسم، به تدریج محیط کشت از اسپورهای تیره رنگ پر می شود (پایان تولید اسید سیتریک).
ب) روش كشت غوطهوری اسید سیتریک :
در این روش از سوبسترا یا محیط کشت مایع و در شرایط کنترل شده جهت رشد و نمو قارچ استفاده میشود. از سال 1940 میلادی تاکنون روش کشت غوطهوری به منظور تولید اسید سیتریک در كشورهاي صنعتي توسعه و پيشرفت زيادي نموده است. به دلايلي نظير بازده بيشتر نسبت به روش كشت سطحي، زمان كمتر براي رشد و نموميكروبي، آسانی كار به دلیل وجود وسايل خودكار و كنترل كننده هاي مداوم و دقيق و در نتيجه راحتی بيشتر در زمان ورود و خروج سوبسترا و محصول اين روش رواج بيشتري يافته است.
تاریخ:13-09-1398, 10:27
نویسنده:admin
آمار بازدید:11958
دسته:مطالب علمی
تگ های مطلب :