00982136303710 : شماره تماس

تهران اسید
» » اسید لاکتیک | Lactic acid
i-acidlactic.pdf [حجم: 32.93 کیلوبایت] ( تعداد دانلود: 32)
a-acidlactic.pdf [حجم: 397.81 کیلوبایت] ( تعداد دانلود: 83)

اسید لاکتیک | Lactic acid

اسید لاکتیک | Lactic acid

اسید لاکتیک چیست

اسید آلی بی رنگی است که محلول در آب و اتانول است. این اسید حاصل عمل تخمیر لاکتوز می باشد که در ریشه های ترش شده و فرآورده های تخمیری شیر مثل ماست به وفور وجود دارد. در واقع پروتئین شیر در اثر تولید این اسید کوآلوگه می گردد. اسید لاکتیک در اثر فعالیت شدید بدنی نیز در ماهیچه ها تولید می شود. لاکتات کلسیم که در واقع نمک محلول در آب اسید لاکتیک است به عنوان منبع کلسیمی مناسبی در رژیم غذایی استفاده می گردد. اسید لاکتیک از نظر شیمیایی به شکل دو ایزومر راست گرد D و چپ گرد L وجود دارد که فقط نوع چپ گرد آن در متابولیسم حیوانات شرکت دارد.

مشخصات محصول اسید لاکتیک :

 نام شیمیایی  اسید لاکتیک
 اسامی مترادف با اسید لاکتیک  لاکتیک اسید ، اسید شیر ، Lactic acid
 فرمول شیمیایی   C3H6O3
 گرید محصول  1. اسید لاکتیک صنعتی 2. اسید لاکتیک آزمایشگاهی. 3. اسید لاکتیک خوراکی
 شکل ظاهری  اسید لاکتیک یک ترکیب بی رنگ می باشد

قیمت خرید و فروش اسید لاکتیک 

کیمیا تهران اسید از جمله عرضه کنندگان اسید لاکتیک در ایران می باشد. جهت دریافت قیمت خرید و فروش اسید لاکتیک صنعتی ، آزمایشگاهی و خوراکی با کارشناسان ما تماس بگیرید.

اسید لاکتیک خوب است یا بد

در جواب این سوال که اسید لاکتیک خوب است یا بد باید گفت اسید لاکتیک را باکتری ها در ماست و روده انسان می سازند؛ این ماده در خون ما نیز وجود دارد. مدتها این تفکر وجود داشت که اسید لاکتیک باعث درد عضلات پس از یک دوره ی سریع و طولانی ورزش است اما تحقیقات اخیر این موضوع را رد می کنند. اسید لاکتیک یک ماده بی ضرر در بدن ماست.غلظت این ماده در بدن ما به هنگام ورزش بالا میرود اما به محض استراحت به حالت عادی برمیگردد و به انرژی تبدیل می شود.

تاریخچه اسید لاکتیک :

اسید لاکتیک ( هیدروکسی پروپیونیک اسید ) یک اسید آلی هیدروکسیل دار ضعیف با وزن مولکولی کم است اسید لاکتیک برای اولین بار توسط Scheele شیمیدان سوئدی در سال 1780 از شیر جدا شد. سپس لویی پاستور به بررسی روند تخمیر آن پرداخت و با جداسازی انواع باکتری های لاکتیک، از آنها در تهیه غذاهای تخمیری از شیر، سبزیجات ، غلات و گوشت استفاده کرد و نشان داد که این اسید در برابر فساد میکروبی از غذاها محافظت می کند. اسید لاکتیک برای اولین بار در سال 1881 توسط Charles Avery در آمریکا به صورت تجاری تولید شد. این اسید دارای فعالیت نوری است و دو ایزومر D(-) و L(+) آن شناخته شده است. از آنجا که بدن انسان فاقد آنزیم D لاکتات دهیدروژناز است، مصرف زیاد اسید لاکتیک D(-) و تجمع آن در بدن می تواند مخاطراتی برای سلامتی انسان داشته باشد. به همین دلیل ، وجود اسید لاکتیک در صنایع غذایی و دارویی ، چندان مناسب نیست و WHO برای مصرف آن محدودیت قائل است.

کاربرد اسید لاکتیک :

اسید لاکتیک در صنایع مختلف کاربرد دارد :

  1. در صنایع دباغی و پارچه بافی
  2. به عنوان تنظیم کننده ph در صنایع غذایی
  3. به عنوان ماده نگهدارنده در صنایع غذایی
  4. به عنوان طعم دهنده در صنایع غذایی
  5. صنایع شکلات سازی
  6. صنعت غذا و دارو
  7. صنعت رنگرزی پارچه
  8. صنایع ساخت و تولید پلاستیک
  9. صنعت تولید حلال ها
  10. صنعت تولید جوهر و لاک
  11. کارخانجات لبنی

اسید لاکتیک در صنایع غذایی ، دارویی و شیمیایی

موارد استفاده از اسید لاکتیک را می توان به دو دسته کاربرد اسید لاکتیک و مشتقات اصلی آن طبقه بندی کرد که به طور عمده به صنایع غذایی، دارویی و شیمیایی مربوط می شود.

در صنایع غذایی از اسید لاکتیک در تولید پنیر ، ماست ، خیار شور ، اسانس ها ، شربت آبلیمو، استخراج آبمیوه ها و سایر فرآورده های غذایی و همچنین از فساد میکروبی غذاهای کنسرو شده و به عنوان افزودنی طبیعی در ایجاد طعم و مزه غذاها استفاده می شود. همچنین ممکن است از آن در تولید سایر اسید های آلی ، اسیدهای آکریلیک، استالدئید و اتانول استفاده شود. جدیدترین کاربرد اسید لاکتیک در ارتباط با تهیه پلاستیک های زیست تجزیه پذیر و از جمله پلی لاکتیک اسیدها است که در موارد بالینی و ساخت ابزار آلات پزشکی نظیر نخ بخیه ، ابزار آلات پیوندی، داروهای آهسته رهایش کنترل شونده و حشره کش از آن استفاده می شود.

اسید لاکتیک مایع

باکتری های اسید لاکتیک و مصارفشان در غذا

استفاده باکتری های لاکتیکی در تولید فرآورده های غذایی تخمیری به حدود 4000 سال پیش برمیگردد. به طوریکه عملا آنها در تولید فرآورده هایی چون ماست، پنیر ، کفیر ، سوسیس و ... به کار می رفته اند.

باکتری های لاکتیکی به دسته ای از باکتری های مفید می گویند که ویژگی های مشابهی دارند و همگی محصول نهایی تخمیری شان اسید لاکتیک است. آنها به مقدار زیادی در طبیعت وجود دارند و در دستگاه گوارش نیز یافت می شوند.

اسید لاکتیک در شیر و ماست

اسید لاکتیک بیشتر برای تولید فرآورده های شیری استفاده می شود ولی از آنها در تولید ترشی سبزیجات ، نانوایی ، شراب سازی ، ماهی ها ، گوشت ها و سوسیس های پرورده استفاده می گردد.

مردم در گذشته بدون اطلاع از کاربرد عملکرد این باکتری ها از این باکتری ها ، برای تولید فرآورده های غذایی تخمیری برای افزایش ماندگاری یا بهبود عطر و طعم و بافت غذا نسبت به حالت اولیه اش استفاده می کردند. امروزه نیز فرآورده های شیری تخمیری مختلفی مثل نوشیدنی های تخمیری همچون کفیر یا فرآورده های نیمه جامد و سفت مثل ماست و پنیر از این دسته از میکروب های مفید تولید می گردد. به این شکل که این باکتری ها از لاکتوز شیر استفاده نموده و با تولید اسید لاکتیک مقدمات لخته شدن پروتئین شیر را مهیا می نمایند که البته متغیرهای دیگری همچون دما ، ترکیب خورشید و نوع باکتری مورد استفاده در تولید فرآورده های متفاوت دخیل می باشند. اسید لاکتیک به فرآورده ها مزه ترش ملایمی می دهد. این باکتری ها توانایی تولید ترکیبات آروماتیکی همچون استالوئید و دی استیل را دارند.

البته در برخی فرآورده ها می توان از مخمرها نیز در کنار این باکتری ها استفاده نمود مخمرها با تولیدCO2   و الکل در ایجاد مزه مثلا در کفیر و کومیس دخیل اند.

اسید لاکتیک در تولید ماست دو سویه باکتریایی از این خانواده با همزیستی مناسبی که با هم دارند رشد یکدیگر را تقویت نموده و باعث ارتقا کیفی ژل شیری می شوند که از نظر ذائقه ای مطلوبیت بالایی داشته و ماست نامیده می شود.

پروبیوتیک ها که باکتری های سلامت بخش نامیده می شوند هم جز باکتری های خانواده اسید لاکتیک هستند. بنابراین از آنها می توان در تولید فرآورده های لبنی پروبیوتیکی فراویژه که در کنار خواص تغذیه ای خود خواص درمانی نیز برای مصرف کننده دارند، استفاده نمود. امروزه تولید این فرآورده ها در دنیا رونق زیادی یافته است.

اسید لاکتیک

عملکرد اسید لاکتیک 

عموما تولید اسید لاکتیک با عارضه احساس در کوفتگی بعد از فعالیت شدید در ماهیچه ها مرتبط می باشد. امروزه توجهات زیادی به کاهش تولید اسید لاکتیک به این نحو معطوف گردیده است که متعاقب آن بتوان به مدت طولانی تری بدون ایجاد چنین عارضه ای فعالیت و ورزش شدید نمود. برای درک چگونگی کاهش تشکیل اسید لاکتیک در ماهیچه ها ابتدا بهتر است که چگونگی شکل گیری اسید لاکتیک در ماهیچه ها را بررسی نماییم. در طی اکثر ورزش ها سرعت تنفس افزایش می یابد که در واقع آن نیز به نوبه خود افزایش انتقال اکسیژن به بدن را در پی دارد. در طی ورزش های آئروبیک این اکسیژن افزایش یافته برای تامین انرژی مورد نیاز کافی می باشد. در طی فعالیت های شدید اکسیژن کافی برای مصرف سیستم آئروبیک جهت تولید انرژی وجود ندارد. در این شرایط بدن برای تولید انرژی متابولیسم غیر هوازی را انجام می دهد. این سیستم برای تامین انرژی برای ماهیچه ها در دقایقی از فعالیت شدید بدنی بدون اکسیژن عمل می نماید و نتیجه این خواهد بود که به زودی در ماهیچه ها سوزشی احساس می گردد که شخص مجبور می شود از شدن فعالیتش کاسته و سیستم عملکرد تامین انرژی به سیستم هوازی بر می گردد.

اسید لاکتیک و گرفتگی عضلات 

فواید اسید لاکتیک در تمرینات با وزنه

در این بخش می خواهیم به تعدادی از فواید اسید لاکتیک در ورزش اشاره کنیم :

1. وقتی فردی به ورزش و تمرینات سخت می پردازد در عضلات خود احساس سوزشی می کند که علت این سوزش بر اثر تجمع زیاد اسید لاکتیک در عضلات می باشد.

2. اگر شدت تمرینات از حد بگذرد که به عضلات اکسیژن کافی نرسد میزان انباشته شدن اسید لاکتیک در آن عضله و جریان خون افزایش خواهد یافت.

3. تمرین در سطح اسید لاکتیک بدین معنی می باشد که احساس تجمع اسید لاکتیک در عضله مورد تمرین در دو سه تکرار آخر ست بسیار مشهود می باشد.

4. اجرای مقطعی تمرینات تا سطح خستگی در حقیقت باعث پیشرفت توانایی ایروبیکی می گردد. اجرا تمرینات با شدتی که منجر به تشکیل اسید لاکتیک شود در قیاس با اجرا تمرینات در سطح متوسط خیلی سریع تر باعث افزایش استقامت عضلانی خواهد شد. دلیلش هم این است که هر چه سطح تمرینات پیشرفت کند عضله ورزیده تر می شود و پروسه تخلیه اسید لاکتیک از بافت ها سریع تر انجام میگیرد و در نتیجه احساس سوزش عضلانی کمتری تجربه خواهد شد.

5. بهترین راه برای رهایی از اسید لاکتیک در عضله گرفته تداوم دادن به تمرینات و اجرای آن در سطح پایین می باشد. اسید لاکتیک با راه رفتن خیلی سریع تر از استراحت کامل از بافت ها خارج می گردد. به دلیل اینکه گردش خون در یک نرخ بالاتر و منظم تر در جریان می باشد.

6. بنابراین روند سرد کردن بدن به گردش خون اجازه می دهد که به گردش خون در عضلات ادامه دهد و در نتیجه این فرصت به اسید لاکتیک نیز داده می شود که به داخل کبد رفته و در آنجا دوباره به اسید pyrvicتبدیل گردد.

اسید لاکتیک در ورزش

سلول های عضلانی بعد از انجام ورزش و فعالیت های بدنی شدید، به علت عدم داشتن فرصت کافی برای استفاده از اکسیژن، در نتیجه مصرف انرژی و سوخت و ساز، اسید لاکتیک تولید می کنند.

بهتر است بدانیم چرا اسید لاکتیک در عضلات و ماهیچه ها تجمع می یابد ؟

به هنگام انجام تمرینات ورزشی، گلوکز یا قند خون، مورد استفاده و سوخت و ساز سلول های عضلات قرار گرفته و به یک ماده شیمیایی به نام پیرووات تبدیل می شود. زمانی که ورزش به آرامی انجام گیرد، اکسیژن کافی به راحتی در دسترس سلول قرار گرفته و پیرووات را به دی اکسید کربن و آب تبدیل می کند، که دی اکسید کربن نیز از طریق شش ها از بدن خارج می شود.

اگر میزان اسید pyruvic مازاد باشد آن وقت است که اسید لاکتیک تشکیل می گردد، یعنی در صورتی که ورزش با شدت و سرعت بیشتری انجام گیرد، برای تبدیل تمام پیرووات به دی اکسید کربن و آب، اکسیژن کافی در دسترس قرار نمی گیرد و در نتیجه بخشی از پیرووات ها به اسید لاکتیک تبدیل می شود. حال در پاسخ به این سوال که چگونه می توان تولید این ماده را کاهش داد، می توان گفت با تمرین های خاصی مانند عادات تغذیه ای مناسب و روش های خاص ورزشی می توان از تولید این ماده تا حدی جلوگیری نمود.

چرخه اسید لاکتیک

چرخه اسید لاکتیک یا چرخه کوری ، فرایندی است که در اثر آن اسید لاکتیکی با قندکافت بی هوازی در ماهیچه ها تولید شده به کبد می رود و دوباره به لاکتیک اسید تبدیل می شود. اولین بار این فرایند را کارل فردیناند کوری و گرتی کوری شناختند.

چرخه اسید لاکتیک ( چرخه کوری )

روش تولید اسید لاکتیک

در صنایع تخمیری اسید لاکتیک ، از سویه های میکروبی جور تخمیر استفاده می شود که با راندمان بالا می توانند فقط L(+) اسید لاکتیک را تولید کنند از آنجا که تولید ایزومر نوری خالص ، با روش شیمیایی امکان پذیر نیست ، امروزه استفاده از روش های تخمیری در تولید آن افزایش یافته است. به طوری که تولید بیولوژیکی اسید لاکتیک در حدود بیش از نیمی از کل تولید جهان را به خود اختصاص داده است.

سوخت و ساز اسید لاکتیک

اسید لاکتیک در بدن انسان به عنوان یکی از فراورده‌های جانبی قندکافت، در صورت کاهش اکسیژن‌رسانی به بدن، ایجاد می شود. هیدروکسی اسیدها گروهی از اسیدهای کربوکسیلیک هستند که دارای یک گروه عاملی هیدروکسید می باشند.

نوع بسته بندی اسید لاکتیک

اسید لاکتیک موجود در گالن های 25 کیلوگرمی موجود می باشد.

 کاربران گرامی می توانند جهت دانلود مطالب فوق روی لینک زیر کلیک نمایند.

تصویر اسید لاکتیک

 

سئو و تولید محتوا : شرکت نوآوران فرایند کیمیا

 

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
پررنگ کج خط دار خط دار در وسط | سمت چپ وسط سمت راست | قرار دادن شکلک قراردادن لینکقرار دادن لینک حفاظت شده انتخاب رنگ | پنهان کردن متن قراردادن نقل قول تبدیل نوشته ها به زبان روسی قراردادن Spoiler
کد را وارد کنید: *

محصولات مرتبط

اسید لاکتیک | Lactic acid

اسید کرومیک | Chromic acid

اسید لاکتیک | Lactic acid

اسید کلریدریک | Hydrochloric Acid

اسید لاکتیک | Lactic acid

اسید بنزوئیک | Benzoic acid

اسید لاکتیک | Lactic acid

اسید نیتریک | Nitric acid