اسید فسفریک | phosphoric acid

اسید فسفریک چیست
اسید فسفریک 85 درصد
مشخصات فسفریک اسید
نام شیمیایی |
اسید فسفریک |
نام های دیگر اسید فسفریک | فسفریک اسید ، ارتو فسفریک اسید ، محلول اسید فسفریک ، اسید فسفریک 85% ، phosphoric acid ، orthophosphoric acid |
گرید محصول |
1. اسید فسفریک صنعتی
2. اسید فسفریک آزمایشگاهی
3. اسید فسفریک قهوه ای |
فرمول اسید فسفریک | H3PO4 |
خلوص | اسید فسفریک 85% |
شکل ظاهری | اسید فسفریک یک اسید معدنی سه پروتونه می باشد که محلول آن در حالت خالص بی رنگ و ویسکوز می باشد که این محلول مایعی بی رنگ و روشن ، غیر فرار و نسبتا خورنده است |
حلالیت در آب | کاملا محلول در آب |
قیمت خرید و فروش اسید فسفریک
بسته بندی اسید فسفریک
این محصول در تانکرهای 1600 کیلوگرمی و گالن های 35 کیلوگرمی گالن های 2.5 لیتری موجود می باشد.
کود اسید فسفریک در کشاورزی
اسید فسفریک در کشاورزی برای تولید کودهای فسفات مانند مونو آمونیوم فسفات، دی آمونیوم فسفات، سوپر فسفات تریپل، فسفات منیزیم و ...کاربرد دارد.
اسید فسریک در مواد شوینده و پاک کننده ها
ارتو فسفریک اسید در تولید فسفات های به کار رفته در مواد شوینده مانند تری سدیم فسفات و سدیم تری پلی فسفات مورد استفاده قرار میگیرد.
در تولید پاک کننده ها از اسید فسفریک برای نرم کردن آب بکار می رود. آب نرم بدون یون های کلسیم و منیزیم که آب سخت را تشکیل می دهند، اگر از بین نروند تشکیل آب سخت را می دهند که این یون ها با صابون تشکیل رسوبات غیرقابل حل می دهند که سبب لکه به روی لباس ها در هنگام شستشو می شوند. نمک های فسفات از phosphoric acid به طور وسیع در پاک کننده ها به عنوان builder بکار می رود. بیشتر گستره ترکیبات فسفر در مخلوط پاک کننده های جامد است که سدیم تری پلی فسفات یکی از آنهاست. Na5P3O10 به عنوان نرم کننده آب، سدیم تری پلی فسفات با کلسیم و منیزیم یوند برقرار می کند و تشکیل اجزا محلول را می دهد که کمپلکس یا کلیت است. این کمپلکس ها از واکنش کلسیم و منیزیم با صابون ممانعت به عمل می آورند تا رسوب ایجاد نشود.
اسید فسفریک در صنایع غذایی
از H3PO4 در تولید غذاهای اسیدی و نوشابه های گازدار مانند انواع کولاها استفاده می شود. به کارگیری این ماده سبب دادن طعم تندی به غذا شده و از آنجا که ماده شیمیایی با تولید انبوه است ، با قیمتی ارزان و حجمی فراوان در دسترس می باشد. همانطور که ذکر شد، قیمت پایین و حجم زیاد تولید این ماده ، آنرا در نقایسه با طعم دهنده های طبیعی نظیر زنجبیل برای دادن طعم تندی ، یا اسید سیتریک که از لیمو و عصاره لیمو ترش که برای دادن طعم ترشی به کار می رود ، در رتبه بالاتری قرار داده است.
6. تولید مکمل های خوراک دام و طیور مانند دی کلسیم فسفات.
7. تولید مواد بازدارنده اشتعال برای مصارف آتش نشانی.
8. مصرف در صنایع آبکاری.
فسفریک اسید در زدودن زنگ آهن :
از این ماده می توان مستقیما برای زدودن زنگ آهن (اکسید آهن 3 ) از ابزارهای آهنی یا فولادی و تبدیل آهن به فسفات های محلول در آب استفاده نمود. پس از زدودن زنگ آهن فسفات آهن تولید شده تبدیل به ترکیب فسفات آهن سیاه شده که خود به عنوان عامل جلوگیری از خوردگی می تواند مورد استفاده قرار گیرد. اسید فسفریک به عنوان کاتالیت در صنایع پتروشیمی کاربرد دارد.
اسید فسفریک در پزشکی
از اسید فسفریک در دندان پزشکی و اورتودنسی به عنوان عامل قلم زنی جهت تمیز کردن و زبر کردن سطح دندان خصوصا در جاهایی که از اسباب و وسایل دندان پزشکی استفاده شده بکار می رود. همچنین از این ماده به عنوان کاتالیست در ساخت آسپرین به خاطر داشتن یون هیدروژن فراوان و الایندگی کمتر در مقایسه با اسید کلریدریک و سولفوریک استفاده می شود.
خطرات اسید فسفریک
اسید فسفریک در نوشابه چه مضراتی دارد؟
در این بخش به تاثیرات منفی نوشابه روی قسمت های مختلف بدن می پردازیم :
امروزه مصرف نوشابه های گازدار به طور فزاینده در میان مردم دنیا به خصوص ایرانیان که رکورددار مصرف این ماده هستند رایج گردیده است. اما آیا مصرف کنندگان از مضرات نوشابه های رنگارنگ باخبرند؟
فسفریک و پوسیدگی دندان ها :
تمامی نوشابه های گازدار خاصیت اسیدی داشته و سبب فرسایش مینای دندان ها می گردند. همچنین میزان قند بالای این گونه محصولات پوسیدگی دندان ها را تسریع می کنند.
تاثیر اسید فسفریک موجود در نوشابه روی کلیه ها :
هنگامی که اسید فسفریک درون خون افزایش یابد کلیه ها قادر به دفع سریع آن نیستند بنابراین فشار بسیار زیادی به کلیه ها وارد می شود. نوشابه همچنین باعث می شود کلسیم از استخوان ها برداشته باشد و درون خون جریان می یابد که این امر باعث رسوب کلسیم اضافی در کلیه ها می گردد که نهایتا موجب سنگ کلیه می گردد.
کاربران گرامی می توانند جهت دانلود مطالب فوق روی لینک زیر کلیک نمایند.